Nyheter

Allt du skulle vilja veta om migrän – ny bok om en av Sveriges vanligaste folksjukdomar

13 januari, 2022

I en ny bok, Den lilla migränboken, gör författaren och journalisten Kalle Dixelius en populärvetenskaplig djupdykning i sjukdomen. Läsaren får följa med till år 7 000 före Kristus och den tidigaste migränbehandlingen – borrning i skallbenet, fram genom historien och till dagens metoder och behandlingar. Boken ger också svar på vad migrän är, varför det uppstår och vem som drabbas.

– Migrän är en av våra vanligaste folksjukdomar som 1,4 miljoner svenskar, var åttonde medborgare, uppges lida av. Det pratas alldeles för lite om migränens konsekvenser, både om människorna som drabbas och för samhället i stort. Vi har saknat en enkel, lättfattlig och översiktlig genomgång av vad migrän är, vem som drabbas och dess behandlingar, därför ger vi ut den här boken, säger Anders Weilandt, vd på Chordate.

Den lilla migränboken är skriven av Kalle Dixelius, författare och journalist som tidigare gett ut två romaner – Toffs bok och Dagen då James McDougal försvann. Han har tidigare arbetat på bland annat Dagens Nyheter och TT Spektra som nöjesreporter och musikkritiker.

Migränboken finns tillgänglig som PDF-bok utan kostnad på Chordates webbplats och kan beställas som tryckt pocket till självkostnadspris.

Information:
Denna information lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 13 januari 2022 kl. 09:30 CET.

För mer information, vänligen kontakta:
Anders Weilandt, VD
anders.weilandt@chordate.com
Telefon: 0733-87 42 77

Om Chordate
Chordate är ett medicintekniskt bolag som under tio år har utvecklat och patenterat och CE-märkt en ny nervmodulerande behandlingsteknik för kronisk nästäppa (rinit) och kronisk migrän. Bolaget säljer sina produkter på utvalda europeiska marknader, Israel samt Saudiarabien. Chordate Medical är noterat på Nordic Growth Market - SME (kortnamn: CMH). Läs mer på www.chordate.com

Fler Nyheter

Pressmeddelanden

Vill du läsa våra pressmeddelanden finns de under Investor relations eller via länken nedan.

Pressmeddelanden

För frågor om Chordates aktiekurs eller andra investeringsrelaterade ämnen, vänligen se om svaret finns här.

För frågor om K.O.S-behandlingens medicinska effekter, vänligen se om svaret finns här.

För att komma i kontakt med Chordate gällande andra frågor, använd formuläret här bredvid. Vi gör vårt bästa för att svara så snabbt som möjligt.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgiving för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

Kontakta oss


Informationen hanteras enligt vår integritetspolicy.