Nyheter

Chordates vd: ”Ägarna visar stort förtroende för bolaget”

18 februari, 2021

De senaste dagarna har två av Chordate Medicals största aktieägare meddelat att de ökat aktieinnehaven i bolaget Isac Brandberg AB samt närstående, och Jinderman & Partners AB. Detta har meddelats efter en period då Chordate uppnått lovande framsteg på marknaden i Saudiarabien med behandlingen mot rinit, och fått besked om att migränstudien i Finland som tidigare pausats, bedöms kunna återupptas i början av mars.

– Det är mycket glädjande att större ägare i flera fall valt att kommunicera ett ökat ägande i Chordate. Det är ett tydligt tecken på nivån av förtroende som finns för bolaget bland de större ägarna, säger Anders Weilandt, vd Chordate.

Ett par av Chordates största aktieägare har nyligen meddelat en betydande ökning av ägarandelen i bolaget. Isac Brandberg AB:s samt närstående har ökat ägarandelen från 7,6 procent per 2020-12-31, till 10,7 procent per 2021-02-17, och Jinderman & Partners AB har ökat ägarandelen från 2,4 procent per 2020-12-31 per till 3,3 procent per 2021-02-17.

– Aktieägarnas stöd är avgörande för att vi ska kunna slutföra arbetet med att etablera behandlingsmetoderna för kronisk migrän och rinit på strategiskt utvalda marknader och bli ett vinstdrivande tillväxtbolag, säger Anders Weilandt.

Chordate Medicals patenterade behandlingar mot kronisk migrän står inför slutfasen av den patientstudie som påbörjades 2018. Det statistiska utfallet från studien behövs för att erhålla CE-märkning för användningsområdet kronisk migrän. Sedan tidigare har bolagets rinit-behandling erhållit CE-märkning och introducerats i utvalda EU-marknader samt Saudiarabien.

Fler Nyheter

Pressmeddelanden

Vill du läsa våra pressmeddelanden finns de under Investor relations eller via länken nedan.

Pressmeddelanden

För frågor om Chordates aktiekurs eller andra investeringsrelaterade ämnen, vänligen se om svaret finns här.

För frågor om K.O.S-behandlingens medicinska effekter, vänligen se om svaret finns här.

För att komma i kontakt med Chordate gällande andra frågor, använd formuläret här bredvid. Vi gör vårt bästa för att svara så snabbt som möjligt.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-
bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgiving för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt.  

Kontakta oss


Informationen hanteras enligt vår integritetspolicy.