Nyheter

Klinisk utvärdering av Chordates K.O.S-behandling för rinit på offentliga sjukhus i Saudiarabien nu godkänd

29 juni, 2021

Chordate Medical Holding ABs (publ) ("Chordate") behandling har nu godkänts i en klinisk utvärdering på tre större sjukhus i Saudiarabien, beordrat av hälsoministeriet i landet. Det innebär att kostnaden för behandlingen automatiskt kommer täckas av den allmänna sjukvårdsförsäkringen och Chordates distributör ges access att erbjuda behandlingen till landets offentliga sjukhus.

Chordates behandlingsmetod Kinetic Oscillation Stimulation (K.O.S) för behandling av kronisk rinit och kronisk migrän säljs idag via distributörer i Norden, Italien och Saudiarabien till kliniker och sjukhus som i sin tur behandlar patienterna.

Under hösten 2020 fick distributören i Saudiarabien K.O.S-behandlingen inkluderad i en ersättningskod för försäkringsbetalning på privata sjukhus. Sedan dess har behandlingen genomgått en klinisk utvärdering på tre större offentliga sjukhus i landet, där samtliga sjukhus nu gett ett godkännande. Chordates rinitbehandling kommer därmed att få en kod i den nationella behandlingskatalogen vilket innebär automatisk ersättning från den allmänna sjukvårdsförsäkringen då behandlingen ges. Försäkringsersättningen innebär att medborgare i Saudiarabien, som har fri sjukvård, slipper betala vid behandling med K.O.S eftersom sjukförsäkringen täcker kostnaden.

- Det här är ett stort genombrott i Saudiarabien tack vare ett gediget arbete av vår lokala distributör. Nu följer arbetet att sälja in och utbilda i behandlingsmetoden. Dessutom, eftersom K.O.S-behandlingen nu är godkänd för rinit har distributören meddelat ambitionen att undersöka möjligheterna att även få behandling av kronisk migrän accepterad, säger Anders Weilandt, vd på Chordate Medical.

Fler Nyheter

Pressmeddelanden

Vill du läsa våra pressmeddelanden finns de under Investor relations eller via länken nedan.

Pressmeddelanden