Nyheter

Patientstudien om kronisk migrän återupptas i Finland och går in i slutfasen

23 februari, 2021

Chordate Medical (publ) har sedan 2018 genomfört en internationell patientstudie på den patenterade behandlingsmetoden KOS mot kronisk migrän. Studien, som genomförs vid nio kliniker i Tyskland och Finland, fick på grund av covid-19-pandemin pausas 2020. Idag meddelar studieledaren för de fyra finska klinikerna att de första två patienterna nu skrivits in och att studien formellt återupptagits. Hela studien beräknas slutföras som tidigare kommunicerats till sommaren 2021.

- Beskedet är visserligen väntat, men det kommer tidigare än vi hittills trott vilket är extra glädjande, säger Anders Weilandt, vd Chordate Medical.

Under de närmaste veckorna kommer klinikerna i Finland att inkludera de resterande cirka fyrtio patienter som behövs för att kunna slutföra studien. Målsättningen om att sista patienten ska kunna gå ur studien senast i juli 2021 kvarstår.

Det statistiska utfallet från patientstudien behövs för att erhålla CE-märkning för användningsområdet kronisk migrän, vilket är en förutsättning för att kunna lansera Chordates behandling på EU-marknaden.Chordate Medical har sedan tidigare CE-märkning för bolagets rinit-behandling som även introducerats på utvalda EU-marknader samt Saudiarabien.

Information:

Denna information är sådan information som Chordate Medical Holding AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg,
för offentliggörande 23 februari 2021 kl. 16:20 CET.

Anders Weilandt, VD
anders.weilandt@chordate.com
Telefon: 0733-87 42 77

Chordate Medical Holding AB (publ) är ett medicintekniskt bolag som under drygt tio år har utvecklat, patenterat och CE-märkt en ny behandlingsmetod genom nervstimulering för kronisk nästäppa. Chordate genomför nu en studie för att även inkludera indikationen kronisk migrän. Bolaget säljer sitt produktsystem inklusive behandlingar via distributörer till kliniker och sjukhus, som i sin tur behandlar patienterna. Läs mer på www.chordate.com.

Fler Nyheter

Nyhet

Aktieägare meddelar ökat innehav

16 februari, 2021
Nyhet

Aktieanalys av Chordate Medical

26 november, 2020

Pressmeddelanden

Vill du läsa våra pressmeddelanden finns de under Investor relations eller via länken nedan.

Pressmeddelanden

För frågor om Chordates aktiekurs eller andra investeringsrelaterade ämnen, vänligen se om svaret finns här.

För frågor om K.O.S-behandlingens medicinska effekter, vänligen se om svaret finns här.

För att komma i kontakt med Chordate gällande andra frågor, använd formuläret här bredvid. Vi gör vårt bästa för att svara så snabbt som möjligt.

Kontakta oss


Informationen hanteras enligt vår integritetspolicy.