Biostock intervju: Chordated vd om nya partneravtalet i Schweiz

Biostock intervjuar Chordate Medicals vd Anders Weilandt om det nya partneravtal med Schweiziska Neurolite AG, och varför Schweiz blir en av bolagets fokusmarknader.

”Det som vägde tyngst var att Neurolite är helt fokuserade på neurologi och de över många år byggd upp både kunskap inom området och ett förträffligt nätverk i marknaden. Dessutom har Neurolite status som regulatorisk representant, vilket vi behöver – eftersom Schweiz inte ingår i EU.”

Varför är Schweiz en attraktiv marknad?

”Dels så är huvudvärk/migränvården välutvecklad, likt Tyskland, och dels är fördelningen mellan privat och offentlig vård fördelaktig för oss. Beslutsprocesserna är decentraliserade och förhållandevis snabba jämfört med många andra marknader. Eftersom vi bygger proof-of-concept så är marknadspenetration på djupet viktigare än bredd. Vi vill initialt attrahera ett mindra antal starkt engagerade kliniker, snarare än många med lägre engagemang.

Läs hela intervjun

Fler nyheter

För frågor om Chordates aktiekurs eller andra investeringsrelaterade ämnen, vänligen se om svaret finns här.

För frågor om Ozilia®-behandlingens medicinska effekter, vänligen se om svaret finns här.

För att komma i kontakt med Chordate gällande andra frågor, använd formuläret här bredvid. Vi gör vårt bästa för att svara så snabbt som möjligt.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgiving för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Informationen hanteras enligt vår integritetspolicy