Chordate introducerar migränbehandling i Saudiarabien och väljer ny marknadspartner

Chordate Medical (”Chordate”, ”bolaget”) har ingått avtal med ett av Saudiarabiens ledande företag inom medicinsk utrustning, Janin Medical Company (”Janin”). Avtalet innebär att Janin blir exklusiv distributör i Saudiarabien och Bahrain för både migrän- och rinitindikationerna från och med årsskiftet 2022/2023.

Satsningen på Saudiarabien och övriga Gulfregionen leds av Chordates regionala General Manager Alain Durante. Fokus har under en tid varit att etablera rätt marknadskanal för att framgångsrikt introducera bolagets produkt K.O.S för behandling av migrän och rinit, vilket nu resulterat i ett exklusivt distributionsavtal med Janin Medical Company i Riyadh.

Janin är ett privatägt företag som etablerades 1996 med bas i Riyadh och lokalkontor i Jeddah. Bolaget omsätter ca 25 miljoner kronor och har historiskt god intjänandeförmåga. Bolaget är en renodlad importör och distributör av avancerade medicintekniska produkter inom neurologi, lungmedicin, kardiologi, logopedi/audiologi samt urologi. Janin har även status att offerera till offentliga upphandlingar.

– Janins försäljning riktad till neurologer ser vi som en bra match, de har en inarbetad produktportfölj och access till alla viktiga sjukhus och myndigheter i landet. Med aktivt stöd från vår egen representant i Saudiarabien så gör det här långsiktiga samarbetet att vi kan flytta fram positionerna även för vår viktiga migränprodukt, säger Anders Weilandt, vd på Chordate.

Mer information om Janin Medical Company

https://janinmedical.com/index.html

Fler nyheter

För frågor om Chordates aktiekurs eller andra investeringsrelaterade ämnen, vänligen se om svaret finns här.

För frågor om Ozilia®-behandlingens medicinska effekter, vänligen se om svaret finns här.

För att komma i kontakt med Chordate gällande andra frågor, använd formuläret här bredvid. Vi gör vårt bästa för att svara så snabbt som möjligt.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgiving för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Informationen hanteras enligt vår integritetspolicy