Chordate Medical satsar på marknadsintroduktion av migränbehandling i Finland

Chordate Medical (”Chordate”, ”bolaget”) har anlitat en marknadsexpert i Finland för att introducera bolagets produkt K.O.S för förebyggande migränbehandling på den finska marknaden. Efter de mycket positiva subgruppsresultaten och att finska kliniker är en del av den större studie som Chordate genomför, anser bolaget att potentialen för ett gott mottagande från den finska marknaden är hög.

Chordate har nyligen avslutat en klinisk studie av förebyggande behandling för kronisk migrän där bland annat 97 tyska patienter ingick, vilka behandlades på fem neurologkliniker. Enligt en publicerad delanalys av det tyska resultatet, indikeras att K.O.S är ett effektivt och säkert alternativ för förebyggande behandling av kronisk migrän. Och eftersom K.O.S är ett icke-farmaceutiskt alternativ skulle det utgöra ett värdefullt tillägg till nuvarande behandlingsinterventioner, utan den betydande risk för oönskade biverkningar som vanligtvis ses med andra förebyggande behandlingsalternativ.

Den totala patientstudien omfattar förutom Tyskland, även 40 patienter på fyra kliniker i Finland, data är fortfarande föremål för analys men kommer publiceras till marknaden så snart det är möjligt.

Chordate har i arbetet för marknadstillträde med migränindikationen succesivt övergått till att engagera marknadsexperter för att bygga upp nätverk av opinionsledande neurologer, hantering av ersättningsfrågor, och tidiga marknadsaktiviteter. Samtidigt har samarbetet med den tidigare distributören för Norden avslutats.

– Med de fantastiska resultaten från den tyska delstudien har vi fått ett vetenskapligt stöd för att bredda satsningen på kronisk migrän. I Finland använder vi nu en inhyrd expert inom lansering och marknadsaccess för medtech. Kaija Hämäläinen har lång erfarenhet från neurologimarknaden och ett brett kontaktnät. I kölvattnet av den tyska delanalysen ser vi i Finland en tydlig potential som vi omedelbart vill exploatera, på samma sätt som vi redan inlett arbetet med marknadsintroduktion i Tyskland, UK och Israel, säger Anders Weilandt, vd Chordate.

Fler nyheter

För frågor om Chordates aktiekurs eller andra investeringsrelaterade ämnen, vänligen se om svaret finns här.

För frågor om Ozilia®-behandlingens medicinska effekter, vänligen se om svaret finns här.

För att komma i kontakt med Chordate gällande andra frågor, använd formuläret här bredvid. Vi gör vårt bästa för att svara så snabbt som möjligt.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgiving för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Informationen hanteras enligt vår integritetspolicy