Chordate Medicals vd om satsningen i Storbritannien

Chordate Medical meddelade nyligen att man har påbörjat marknadsintroduktionen av sin migränbehandling i Storbritannien med hjälp av marknadskonsulterna Futures.Health LTD. Dessutom är listbytet till Nasdaq First North Growth Market nu klart. Här berättar vd Anders Weilandt mer om projektet.

Chordates affärsstrategi går ut på att uppnå betydande marknadspenetration på utvalda marknader för att bädda för en försäljning av bolaget till en internationell medtech-aktör eller annan finansiell tagare. Bland bolagets utvalda marknader hittas Norden, Italien och Saudiarabien, och nu har bolaget alltså även valt att addera Storbritannien till skaran.

Samarbete med Futures.Health

För att lansera sin migränbehandling i Storbritannien har Chordate Medical tecknat ett avtal med Futures.Health LTD. Sedan i somras har Futures.Health utfört en djupgående analys av marknaden för att identifiera ett lämpligt tillvägagångssätt för marknadsföringen av K.O.S, och man står nu redo att initiera lanseringsarbetet.

Avtalet, som inledningsvis löper under ett år, innebär att Futures.Health kommer att sprida kunskap om migränbehandlingen och introducera K.O.S till opinionsledande neurologer, främst inom privatvård. Dessutom kommer man att organisera marknadsaktiviteter för att så snart som möjligt uppnå önskvärda försäljningssiffror.

Anders Weilandt bedömer att Futures.Health har rätt kompetens för en framgångsrik lansering av K.O.S i Storbritannien:

”Att öppna en ny marknad för en produkt inom specialistvård krävs fokuserad individuell kompetens inom vårdmarknadens struktur, akademi, ersättningsfrågor och marknadsföring, och det finns hos Futures.Health.”

Chordates vd ser potential i Storbritannien

Enligt National Health Service (NHS) lider omkring 10 miljoner människor i åldersspannet 15-69 år av migrän i Storbritannien. Vidare uppskattas kostnaderna för behandling av migrän uppgå till 150 miljoner pund medan sjukfrånvaron beräknas kosta samhället hela 4,4 miljarder pund per år.

Anders Weilandt, skulle du först kunna berätta lite om Futures.Health LTD som kommer att utföra marknadsintroduktionen i Storbritannien?

– Personerna bakom Futures.Health har lång erfarenhet av att öppna marknaden i UK för nya medicintekniska produkter, och även från läkemedelsintroduktion. När det gäller specialistvård så är antalet kontaktpunkter relativt begränsat i en given marknad. Det viktiga är den individuella kompetensen hos den eller de som ska utföra arbetet.

Varför har bolaget valt just Storbritannien som nästa prioriterade marknad?

– UK har en relativt stor befolkning och ett strukturerat vårdprogram för migrän. Samtidigt är andelen privat och privatförsäkrad vård betydande. Det ger att förutsättningarna för en lyckad introduktion borde vara goda.

I pressmeddelandet står att försäljning i Storbritannien ska åstadkommas i ett tidigt skede. Kan du utveckla kring vad ”tidigt skede” betyder och hur den önskvärda försäljningsnivån definieras?  

– Vi hoppas kunna engagera ett mindre antal privatkliniker som kunder i ett initialt skede. Men som alltid så tar det tid att få försäljning till stånd så tidigt skede är svårt att definiera – men inom 9-12 månader borde vara en behärskad uppskattning.

Sedan den 15 februari handlas Chordate aktie på Nasdaq First North Growth Market. Vilka implikationer förväntar ni er att listbytet bär med sig?

– Bytet av börslista bedömer vi kunna öka kännedom om bolaget både i Sverige och internationellt, underlätta för industriella investerare att bli aktieägare och ha en positiv inverkan på bolagets relationer med samarbetspartners och potentiella kunder.

Läs original-artikeln hos Biostock här

Fler nyheter

För frågor om Chordates aktiekurs eller andra investeringsrelaterade ämnen, vänligen se om svaret finns här.

För frågor om Ozilia®-behandlingens medicinska effekter, vänligen se om svaret finns här.

För att komma i kontakt med Chordate gällande andra frågor, använd formuläret här bredvid. Vi gör vårt bästa för att svara så snabbt som möjligt.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgiving för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Informationen hanteras enligt vår integritetspolicy