”Chordate tar ett stort kliv framåt” – Ny analys från Analyst Group

Analyst Group har idag 17 oktober publicerat en ny analys av Chordate Medical. Det är den första oberoende analysen som genomförts sedan de framgångsrika subgruppsresultaten presenterades 8 september 2022. Analysen ger ytterligare tyngd till Chordates marknadsposition och möjlighet till att nå den strategiska målsättningen med en exit.

– Med subgruppsresultaten så otvetydigt positiva blir en oberoende analys en viktig del för att tolka resultaten för intresserade investerare. Vi är såklart glada att analysen bekräftar att vår marknadsposition stärkts betydligt, det är såklart även mycket goda nyheter för våra befintliga aktieägare, säger Anders Weilandt, vd Chordate.

Analyst Group skriver:

 ”Subgruppsresultaten från Chordates kliniska studie PM007 presenterades i samband med Migraine Trust International Symposium 2022, där analysen visade att Chordates K.O.S-behandling är ett effektivt alternativ för förebyggande av kronisk migrän som, för Chordates del, kan komma att resultera i omfattande ekonomiska värden. Chordate har en uttalad strategi att bolaget vid en lämplig tidpunkt ska säljas, en s.k. ”Exit”, där vi ser att en sådan försäljning skulle kunna vara tänkbar att inträffa inom en period om 2–3 år.” säger ansvarig analytiker på Analyst Group.

Analyst Group skriver vidare:

”Fokus fram till dess är att bevisa Chordates behandlingsmetod och gångbarheten i affärsmodellen, snarare än att visa kortsiktiga finansiella resultat. Utifrån den presenterade subgruppsanalysen kan vi dra slutsatsen att Chordate har tagit ett stort kliv framåt i detta arbete, varför vi reviderat vår tidigare analys och i samband med detta härlett ett uppdaterat värderingsintervall.”

Läs hela analysen här.

Fler nyheter

För frågor om Chordates aktiekurs eller andra investeringsrelaterade ämnen, vänligen se om svaret finns här.

För frågor om Ozilia®-behandlingens medicinska effekter, vänligen se om svaret finns här.

För att komma i kontakt med Chordate gällande andra frågor, använd formuläret här bredvid. Vi gör vårt bästa för att svara så snabbt som möjligt.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgiving för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Informationen hanteras enligt vår integritetspolicy