Chordate vill bidra till regeringens satsning inom migrän

Sveriges nya regering genomför nu en särskild satsning på vård av migrän och andra kvinnosjukdomar enligt den nyligen avgivna regeringsförklaringen. Chordates vd Anders Weilandt berättar i en intervju med nyhetstjänsten Biostock att bolaget vill vara med och bidra till förbättringsarbetet med K.O.S, en läkemedelsfri och förebyggande migränbehandling.

”Om vi jämför våra erfarenheter från andra länder – inte minst nordiska grannar – så är tyvärr vår bild att vi i Sverige ligger långt efter i både tillgänglighet och strukturerade vårdprogram för migrän. Svenska migränpatienter är ofta hänvisade till att få hjälp inom primärvården, och då gäller det att ha lite tur med var man bor, och med att hitta en läkare som har intresse för migrän och andra huvudvärkdiagnoser.”

”Om regeringens satsning kan få effekt relativt snabbt så skulle vi säkert kunna få nytta av det, samtidigt som fler svenska migränpatienter skulle få tillgång till läkemedelsfri hjälp”, säger Anders Weilandt i Biostocks intervju.

Läs hela intervjun här.

Fler nyheter

För frågor om Chordates aktiekurs eller andra investeringsrelaterade ämnen, vänligen se om svaret finns här.

För frågor om Ozilia®-behandlingens medicinska effekter, vänligen se om svaret finns här.

För att komma i kontakt med Chordate gällande andra frågor, använd formuläret här bredvid. Vi gör vårt bästa för att svara så snabbt som möjligt.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgiving för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Informationen hanteras enligt vår integritetspolicy