De första migränpatienterna genomgår K.O.S-behandling i Sverige

Kliniker i Malmö och Solna har nu börjat behandla migränpatienter med Chordate Medical Holding AB:s (publ) (”Chordate”) K.O.S-behandling. Det är första gången K.O.S-behandlingen används för behandling av kronisk migrän i reguljär klinisk praktik.

– Klinikerna ser ett stort intresse och det är många som söker behandlingen spontant. Inom några dagar kommer även vår samarbetsklinik i Göteborg att kunna erbjuda K.O.S-behandling för kronisk migrän. Arbetet med att etablera försäljning på våra utvalda marknader i Europa fortsätter, och att vi nu har patienter som genomgår behandlingen är mycket tillfredställande, säger Anders Weilandt, vd Chordate.

Chordate erhöll CE-märkning av K.O.S-metoden mot kronisk migrän i maj 2021. CE-märkningen innebär att K.O.S uppfyller kraven på klinisk effekt och säkerhet för kronisk migrän i det europeiska direktivet för medicintekniska produkter. Medgivandet tillåter Chordate att kommersialisera migränbehandlingen fritt inom EU, och nu har alltså de första patienterna inlett behandlingen i Sverige.

Fler nyheter

För frågor om Chordates aktiekurs eller andra investeringsrelaterade ämnen, vänligen se om svaret finns här.

För frågor om Ozilia®-behandlingens medicinska effekter, vänligen se om svaret finns här.

För att komma i kontakt med Chordate gällande andra frågor, använd formuläret här bredvid. Vi gör vårt bästa för att svara så snabbt som möjligt.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgiving för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Informationen hanteras enligt vår integritetspolicy