De första patienterna behandlas med Ozilia i Tyskland

Chordate Medical har nu genomfört utbildning av klinikpersonalen och bistått vid uppstarten av de tre första patienterna på den privatklinik i Hamburg som är den första kommersiella kunden i Tyskland för Ozilia migränbehandling. Chordate och kliniken tecknade i november 2023 avtal om installation av Chordates läkemedelsfria alternativ för förebyggande migränbehandling.

– Vår applikationsspecialist Petra Libert har utbildat läkare och sköterskor vid kliniken varefter tre patienter har startats på den initiala behandlingsserien om sex veckovisa Ozilia-behandlingar. Efter framgångsrikt arbete från en av våra två marknadsexperter i Tyskland är det mycket tillfredställande att den första kliniken med privatbetalande patienter har kommit i gång, säger Anders Weilandt.

Petra Libert, klinisk applikationsspecialist på Chordate Medical, till höger, på kliniken i Hamburg.

Tysklands migrän- och huvudvärksvård tillhör de mest välutvecklade i Europa vilket är en anledning till att det är en av Chordates fokusmarknader.

– Våra tyska kollegor arbetar med flera prospekt som förhoppningsvis kan ge resultat i relativ närtid. Bolagets ambition för den tyska marknaden är att så småningom även få till stånd individuell försäkringsersättning för behandlingen. Det är ett viktigt första steg för att kunna ytterligare skala upp försäljningen.

Fler nyheter

För frågor om Chordates aktiekurs eller andra investeringsrelaterade ämnen, vänligen se om svaret finns här.

För frågor om Ozilia®-behandlingens medicinska effekter, vänligen se om svaret finns här.

För att komma i kontakt med Chordate gällande andra frågor, använd formuläret här bredvid. Vi gör vårt bästa för att svara så snabbt som möjligt.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgiving för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Informationen hanteras enligt vår integritetspolicy