Första patienten inkluderad i Chordate Medicals pilotstudie PM009

Chordate Medical Holding AB (publ) (”Chordate”) meddelar idag att den första patienten har inkluderats i bolagets öppna pilotstudie PM009. Studien har som syfte att utvärdera effekten av Ozilia vid förebyggande behandling av patienter med kronisk migrän som inte svarar på behandling med CGRP-hämmare och andra migränläkemedel.

– PM009 är en viktig studie med stor potentiell uppsida för bolaget. Varje nivå av positivt resultat från studien kan innebära nya möjlighet för bolaget eftersom den aktuella patientgruppen har väldigt få behandlingsalternativ kvar, säger Anders Weilandt, vd Chordate.

PM009 genomförs på King’s College i London med tre till fyra remitterande kliniker och dr Jan Hoffmann som ansvarig prövningsledare. Målsättningen är att inkludera 25–30 patienter i studien.

– PM009 är en pilotstudie där vi kan lära oss mer om hur Ozilia kan hjälpa människor med kronisk migrän som inte har några andra alternativ kvar. De patienter som deltar i studien har redan provat minst tre andra förebyggande mediciner innan de får behandlas med CGRP-hämmare, och när de inte heller får någon effekt av CGRP finns det inte så många fler möjligheter. Förhoppningsvis kan Ozilia ge positiv effekt för några av dem, säger Jan Hermansson, CSO Chordate.

Fler nyheter

För frågor om Chordates aktiekurs eller andra investeringsrelaterade ämnen, vänligen se om svaret finns här.

För frågor om Ozilia®-behandlingens medicinska effekter, vänligen se om svaret finns här.

För att komma i kontakt med Chordate gällande andra frågor, använd formuläret här bredvid. Vi gör vårt bästa för att svara så snabbt som möjligt.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgiving för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Informationen hanteras enligt vår integritetspolicy