Intervju: Italienska professorn berättar om ny framgångsrik K.O.S-studie: ”Ett mycket värdefullt verktyg”

I en ny intervju med Biostock berättar prövningsledaren dr Lino Di Rienzo Businco om den nya studien Effectiveness of Kinetic Oscillation Stimulation Treatment in Persistent Moderate-Severe Allergic Rhinitis Compared to Medical Therapy, som visar att Chordates K.O.S-behandling förbättrar luftflödet genom näsan mer effektivt än enbart medicinsk behandling vid ihållande måttlig till svår allergisk rinit. Dr Businco är otolaryngolog, expert inom sportmedicin, och har behandlat patienter med K.O.S under flera år, bland annat toppatleter i Italiens OS-trupp.

”Det viktigaste budskapet är att K.O.S har förmågan att komplettera standardläkemedelsbehandlingen för allergisk rinit med en effektiv, icke-invasiv behandling med hög patientföljsamhet. Nästäppa, snuva, nasalt sekret, klåda och nysningar kontrolleras bättre när man adderar en effektiv behandling mot neurogen inflammation. Symtomen kontrolleras annars inte alltid väl i patienter med måttlig till svår allergisk rinit”, säger dr Businco till Biostock.

Chordate Medical har tidigare inte undersökt effekterna av K.O.S på allergisk rinit i någon större utsträckning, vilket gör att resultaten från studien öppnar upp nya potentiella möjligheter för bolaget.

”K.O.S är ett innovativt koncept som både verkar på allergiska och icke-allergiska patienter på ett effektivt sätt för att bättre kontrollera symtomen och förbättra effekten av standardläkemedel så som nässpray, steroidspray och antihistamin, och kanske till och med minska behovet av dessa läkemedel med tillhörande biverkningar”, säger dr Businco.

K.O.S är en CE-märkt, neuromodulerande och läkemedelsfri behandlingsteknik mot kronisk migrän och kronisk nästäppa (rinit). Behandlingen har bevisad effekt och marknadsförs i Finland, Tyskland, Storbritannien, Italien, Israel samt Saudiarabien. Chordate Medical är noterat på Nasdaq First North Growth Market Stockholm (kortnamn: CMH).

Se hela intervjun med dr Lino Di Rienzo Businco nedan.

Fler nyheter

För frågor om Chordates aktiekurs eller andra investeringsrelaterade ämnen, vänligen se om svaret finns här.

För frågor om Ozilia®-behandlingens medicinska effekter, vänligen se om svaret finns här.

För att komma i kontakt med Chordate gällande andra frågor, använd formuläret här bredvid. Vi gör vårt bästa för att svara så snabbt som möjligt.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgiving för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Informationen hanteras enligt vår integritetspolicy