Ny italiensk studie visar att K.O.S har positiva effekter på allergisk rinit

Resultaten av den nya prövarinitierad studien Effectiveness of Kinetic Oscillation Stimulation Treatment in Persistent Moderate-Severe Allergic Rhinitis Compared to Medical Therapy visar att Chordates K.O.S-behandling förbättrar luftflödet genom näsan mer effektivt än enbart medicinsk behandling vid ihållande måttlig till svår allergisk rinit. Symptom såsom täppa, snuva, klåda och nysningar minskade avsevärt för de patienter som fick medicinsk behandling i kombination med K.O.S.

– Vi har tidigare inte undersökt effekterna av K.O.S på allergisk rinit i någon större utsträckning så dessa resultat är väldigt positiva och öppnar potentiellt upp nya möjligheter för bolaget, säger Jan Hermansson, medicinsk chef Chordate.

Patienterna i denna studie diagnosticerades med hjälp av prick-test på armen eller via blodprov för att på så sätt säkerställa bekräftad allergi mot bland annat kvalster.

– Det här är viktig ny information till läkare som behandlar patienter där allergener i form av pollen och kvalster är frekvent förekommande. Patienter med rinit har ofta en kombination av allergisk och icke-allergisk rinit, vilket kan vara en orsak till att en kombinationsbehandling med K.O.S kan ge den indikerade förbättringen.

Studien utfördes av bland andra dr Lino Di Rienzo Businco och publicerades i den vetenskapliga tidskriften Journal of Otolaryngology Research & Reports.

Fler nyheter

För frågor om Chordates aktiekurs eller andra investeringsrelaterade ämnen, vänligen se om svaret finns här.

För frågor om Ozilia®-behandlingens medicinska effekter, vänligen se om svaret finns här.

För att komma i kontakt med Chordate gällande andra frågor, använd formuläret här bredvid. Vi gör vårt bästa för att svara så snabbt som möjligt.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgiving för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Informationen hanteras enligt vår integritetspolicy