Chordate Medical inleder marknadsintroduktion av migränbehandling i Israel

Chordate Medical (”Chordate”, ”bolaget”) har ingått avtal med Pharmore PSR LTD, Israel, om att introducera bolagets produkt för förebyggande migränbehandling på den israeliska marknaden.

Avtalet innebär att Pharmore ska presentera K.O.S-behandlingen för opinionsledare inom neurologi och därefter bygga upp en bredare marknadsposition. I avtalet ingår även att Pharmore ska hantera genomförandet av bolagets tidigare kommunicerade kliniska uppföljningsstudie PM010 hos två israeliska kliniker. Avtalet med Chordates tidigare distributör är avvecklat.

– Eftersom vi bedömer förutsättningarna att nå resultat snabbare har vi nu valt att arbeta med ett fokuserat market access-projekt i Israel, på samma sätt som vi gör i Storbritannien. Nyckelpersonerna med neurologmarknadskompetens hos vår tidigare distributör har bildat Pharmore och är en naturlig avtalspart för det fortsatta uppdraget. Pharmore besitter enligt vår bedömning den nödvändiga kompetensen inom specialistområdet neurologi, vårdmarknadens struktur, ersättningsfrågor och marknadsföring, säger Anders Weilandt, vd Chordate.

För mer information, vänligen kontakta:
Anders Weilandt, VD
anders.weilandt@chordate.com
Telefon: 0733-87 42 77

Om Chordate
Chordate är ett medicintekniskt bolag som under tio år har utvecklat och patenterat och CE-märkt en ny nervmodulerande behandlingsteknik för kronisk nästäppa (rinit) och kronisk migrän. Bolaget säljer sina produkter på utvalda europeiska marknader, Israel samt Saudiarabien. Chordate Medical är noterat på Nasdaq First North Growth Market Stockholm (kortnamn: CMH). 
Läs mer på www.chordate.com

Bolagets Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market Stockholm är Västra Hamnen Corporate Finance AB, +46 40 200 250, ca@vhcorp.se.

Fler nyheter

För frågor om Chordates aktiekurs eller andra investeringsrelaterade ämnen, vänligen se om svaret finns här.

För frågor om Ozilia®-behandlingens medicinska effekter, vänligen se om svaret finns här.

För att komma i kontakt med Chordate gällande andra frågor, använd formuläret här bredvid. Vi gör vårt bästa för att svara så snabbt som möjligt.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgiving för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Informationen hanteras enligt vår integritetspolicy