Chordate Medical lanserar Ozilia migrän- och rinitbehandling i Förenade Arabemiraten

Chordate Medical (”Chordate”, ”bolaget”) har kontrakterat MEDSWAN MEDICAL SUPPLIES L.L.C, Dubai som marknadsexpert i Förenade Arabemiraten (UAE) för introduktion av bolagets produkt Ozilia på UAE-marknaden. Som tidigare meddelats avser bolaget exploatera möjligheter i övriga gulfområdet utifrån de tidigare framgångar och erfarenheter som vunnits i Saudiarabien, varför bolaget ser en satsning i UAE som ett logiskt nästa steg.

Medswan ägs och leds av Hanna Hardwick, en svensk arabisktalande affärskvinna med 20 års erfarenhet från ledande sälj- och marknadspositioner inom medtech och pharma i MEA-regionen. Hon har bland annat arbetat för globala företag som Sirtex, Terumo, Fresenius, Hilrom och Siemens.

– Med avstamp i flera viktiga kundkontakter för UAE som vi skapat på senare tidens internationella kongresser breddar vi satsningen på främst kronisk migrän i gulfområdet. Medwan ska nu registrera produkterna vilket uppskattningsvis tar tio veckor, samt parallellt lansera och skapa marknadsaccess för Ozilia. Hanna Hardwick har lång erfarenhet från lämpliga specialistsegment inom medtech, stor vana vid marknadsintroduktioner och ett brett kontaktnät, säger Anders Weilandt, vd Chordate.

– Vårdmarknaden i UAE är nästan helt privat och relativt sett enkel att bearbeta. I dagarna har vi besökt fyra ledande neurologer på lika många sjukhus här i Dubai – det är ingen tvekan om att Ozilia är ett läkemedelsfritt alternativ som läkarna här ser ett stort behov av att ha tillgång till.

För mer information, vänligen kontakta:
Anders Weilandt, vd
anders.weilandt@chordate.com
Telefon: 0733-87 42 77

Om Chordate
Chordate Medical Holding AB (publ) är ett medicintekniskt bolag som har utvecklat, patenterat och CE-märkt Ozilia® Migraine (tidigare K.O.S), en neuromodulerande och läkemedelsfri behandlingsteknik mot kronisk migrän och kronisk rinit. Behandlingen har bevisad effekt enligt en nyligen genomförd kliniskt studie och marknadsförs i Finland, Tyskland, Storbritannien, Italien, Israel samt i gulfområdet. Chordate Medical är noterat på Nasdaq First North Growth Market Stockholm (kortnamn: CMH). Läs mer på chordate.com

Fler nyheter

För frågor om Chordates aktiekurs eller andra investeringsrelaterade ämnen, vänligen se om svaret finns här.

För frågor om Ozilia®-behandlingens medicinska effekter, vänligen se om svaret finns här.

För att komma i kontakt med Chordate gällande andra frågor, använd formuläret här bredvid. Vi gör vårt bästa för att svara så snabbt som möjligt.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgiving för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Informationen hanteras enligt vår integritetspolicy