Chordate Medicals vd Anders Weilandt presenterar Q2-rapport: Avgörande studieresultat, genombrottsorder från Saudiarabien och fokus för resten av året

Chordate Medicals andra kvartal av 2023 präglades av att slutliga resultat från bolagets avgörande kliniska studie PM007 presenterades på internationella branscharenor i USA och i Tyskland. Bolaget ser också en fortsatt stark och ökande aktivitet på nyckelmarknader där en höjdpunkt kom i maj i form av en order på rinitbehandlingen från en privat sjukhuskedja i Jeddah, Saudiarabien.

Fredag 1 september presenterade Chordates vd Anders Weilandt bolagets Q2-rapport och informerade om fokus för resten av året och framåt på Finwire. Anders svarade också på frågor från tittarna, och pratade bland annat om Chordates potentiella marknadsstorlek:

”Botox vet vi från marknadsanalyser som finns tillgängliga på nätet att det har en försäljningsvolym på någonstans i stil med 700 till 900 miljoner dollar. Och det är också tydligt från andra studier som finns att ungefär 7–10 procent av kroniska migräniker, för det är bara kroniska migräniker som får Botox, som använder sig av Botox. Vet man dessutom från våra kliniska resultat att dom är minst lika bra eller bättre än Botox i sina kliniska studier lyckats visa så förstår man att vår behandling borde vara ett väldigt giltigt alternativ till Botox. Så där någonstans har vi väl en ungefärlig förståelse för vad det skulle kunna vara för marknadsstorlek.”

Se hela presentationen nedan.

Läs Analyst Group om Chordate Medical: ”Siktet inställt mot en exit”

Läs mer om marknaden för migrän

Fler nyheter

För frågor om Chordates aktiekurs eller andra investeringsrelaterade ämnen, vänligen se om svaret finns här.

För frågor om Ozilia®-behandlingens medicinska effekter, vänligen se om svaret finns här.

För att komma i kontakt med Chordate gällande andra frågor, använd formuläret här bredvid. Vi gör vårt bästa för att svara så snabbt som möjligt.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgiving för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Informationen hanteras enligt vår integritetspolicy