Chordate Medicals vd Anders Weilandt presenterar Q3-rapport: ”Stort intresse på växande marknad”

Chordate Medicals tredje kvartal av 2023 innebar start för höstens serie av vetenskapliga kongresser där bolaget även lanserade det nya varumärket Ozilia® som ersätter K.O.S på samtliga marknader där behandlingen erbjuds. Perioden inleddes med att en poster redovisade resultaten från den avgörande migränstudien PM007 på International Headache Congress i Seoul. Ozilia® lyftes av flera andra föreläsare som ett möjligt värdefullt alternativ när läkemedel inte är lämpligt eller önskvärt.

Onsdag 1 november presenterade Chordates vd Anders Weilandt bolagets Q3-rapport och informerade om fokus för resten av året och vidare på Finwire TV. Han svarade också på frågor från tittarna, och pratade då bland annat om den globala marknaden för lösningar inom neurostimulation, såsom Ozilia®.

”Vi tillhör ett stort industrisegment som kallas neurostimulation och det satsas väldigt mycket pengar på det, och det omsätter också väldigt mycket pengar i marknaden. Vi tillhör segmentet kronisk smärta där vi är en delmängd med våra två indikationer. Det här skulle hjälpa en bedömare att förstå att det satsas mycket pengar på det här segmentet från industrin. Det är av stort intresse och det växer väldigt kraftigt i det här industrisegmentet. Så det finns ett bra fokus från stora industriella spelare globalt sett. ”

Anders Weilandt pratade även om betydelsen av nya behandlingsalternativ såsom Ozilia® för migränvården.

”Varje migränläkare eller neurolog har en verktygslåda som innehåller en mängd olika mediciner och alternativ. Ingen av de här existerande behandlingsalternativen fungerar på mer än hälften av patienterna. Och inget av de existerande alternativen inom läkemedel fungerar över hela livet, utan man har effekt i några år, sedan börjar effekten avta och då måste man byta av det skälet. Eller så dyker det upp biverkningar som patienten inte längre tolererar. Ozilia® är ett annat alternativ, och det är bristen på alternativ som är ett problem för vården och för patienterna.”

Läs Analyst Group om Chordate Medical: ”Siktet inställt mot en exit”

Läs mer om marknaden för migrän

Fler nyheter

För frågor om Chordates aktiekurs eller andra investeringsrelaterade ämnen, vänligen se om svaret finns här.

För frågor om Ozilia®-behandlingens medicinska effekter, vänligen se om svaret finns här.

För att komma i kontakt med Chordate gällande andra frågor, använd formuläret här bredvid. Vi gör vårt bästa för att svara så snabbt som möjligt.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgiving för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Informationen hanteras enligt vår integritetspolicy