Eftermarknadsstudie av Chordates Ozilia® migränbehandling på fyra olika marknader påbörjas

Nu har den kliniska eftermarknadsstudien PM010 på Chordates migränbehandling Ozilia® (tidigare K.O.S) påbörjats. Studien är upplagd för 200 patienter på upp till 15 kliniker i Storbritannien, Tyskland, Italien och Israel. Designen är en öppen observationsstudie med 12 månaders uppföljning.

Post-Market Surveillance, eller eftermarkandsövervakning, är en del av det regulatoriska kravet för migränproduktens CE-märkning, men har också stor betydelse för att kunna ge underlag till behandlande läkare om hur ofta behandlingen behöver ges till olika typer av patienter.

Första klinik att börja är Hull University Teaching Hospitals NHS Trust, i Hull UK där Professor Fayyaz Ahmed är prövare i studien som nu påbörjat rekrytering av cirka 10 patienter. Etiska godkännanden och avtal med övriga kliniker och länder är klara.

– Det är tillfredställande att vi nu är i gång med PM010 efter hårt arbete med att välja rätt kliniker och hantering av etik och studieavtal varje region där studien ska köras. Det har varit viktigt att få med kliniker som har ett relativt stort patientflöde med fokus på normal klinisk verksamhet och mindre på studieverksamhet som sådan, säger Jan Hermansson, medicinsk chef Chordate.

Chordate Medicals Ozilia® (tidigare K.O.S) migränbehandling är en ny och alternativ behandlingsmetod mot kronisk migrän. Ozilia® är sedan maj 2021 CE-märkt för förebyggande behandling av kronisk migrän hos vuxna över 18 år, och marknadsförs på utvalda europeiska marknader samt i Israel.

Läs mer om samtliga genomförda, pågående och planerade studier på Ozilia®-behandlingen

Fler nyheter

För frågor om Chordates aktiekurs eller andra investeringsrelaterade ämnen, vänligen se om svaret finns här.

För frågor om Ozilia®-behandlingens medicinska effekter, vänligen se om svaret finns här.

För att komma i kontakt med Chordate gällande andra frågor, använd formuläret här bredvid. Vi gör vårt bästa för att svara så snabbt som möjligt.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgiving för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Informationen hanteras enligt vår integritetspolicy