”Nu finns det ett bevisat fungerande medtech-alternativ för migränvård” – Anders Weilandt intervjuas av Analyst Group

Efter att Chordate offentliggjort nyheten Statistisk signifikans bekräftad i slutanalys av Chordates kliniska multicenterstudie intervjuade Analyst Group vd Anders Weilandt om vad resultaten betyder för migränvården i stort, och Chordate i synnerhet.

”Vårt mål från början var att bevisa att ett medtech-alternativ för migränvård, vid sidan om läkemedel, är effektivt. Det målet är nu uppfyllt. Det är helt enastående, det är det vi jobbat för i så många år”, säger Anders Weilandt i intervjun.

Den kanske främsta fördelen med Chordates K.O.S-behandling är att den inte är läkemedelsbaserad, vilket är efterlängtat på marknaden.

”Det finns patienter som inte vill fortsätta ta läkemedel som de troligen gjort i många år. Det kan också vara att man börjar få problem med att tolerera de biverkningar som finns med läkemedel och därför letar efter andra alternativ. Det kan även passa för gravida, som ofta har ökad migrän och givetvis inte bör eller ska ta läkemedel”, säger Anders Weilandt i intervjun.

”Det finns med andra ord en rad olika behandlingar som efterfrågar läkemedelsfria alternativ, och detta [K.O.S] är ett väldigt starkt sådant.”

På frågan om K.O.S har ambitionen att konkurrera med de stora internationella läkemedelsbolagen svarar Anders att behandlingen snarare ska ses som ett effektivt komplement.

”Generellt har alla alternativ för migränbehandling relativt låg effekt och respons. Den stora frågan i segmentet är var man ska hitta nästa möjlighet för en patient. Vi ser det inte som att gå i head-to-head-konkurrens mot olika läkemedelsbolag utan hela segmentet lyfts av att det finns flera alternativ. [K.O.S] går att kombinera med läkemedel eller andra behandlingsmetoder för att hitta vad som är bra för patienten. Då blir det snarare ett komplement och potentiellt möjligheten att förbättra effekten av en del andra behandlingsmetoder.”

Hela intervjun ser du nedan.

Fler nyheter

För frågor om Chordates aktiekurs eller andra investeringsrelaterade ämnen, vänligen se om svaret finns här.

För frågor om Ozilia®-behandlingens medicinska effekter, vänligen se om svaret finns här.

För att komma i kontakt med Chordate gällande andra frågor, använd formuläret här bredvid. Vi gör vårt bästa för att svara så snabbt som möjligt.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgiving för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Informationen hanteras enligt vår integritetspolicy