Allt du skulle vilja veta om migrän – ny bok om en av Sveriges vanligaste folksjukdomar

I en ny bok, Den lilla migränboken, gör författaren och journalisten Kalle Dixelius en populärvetenskaplig djupdykning i sjukdomen. Läsaren får följa med till år 7 000 före Kristus och den tidigaste migränbehandlingen – borrning i skallbenet, fram genom historien och till dagens metoder och behandlingar. Boken ger också svar på vad migrän är, varför det uppstår och vem som drabbas.

– Migrän är en av våra vanligaste folksjukdomar som 1,4 miljoner svenskar, var åttonde medborgare, uppges lida av. Det pratas alldeles för lite om migränens konsekvenser, både om människorna som drabbas och för samhället i stort. Vi har saknat en enkel, lättfattlig och översiktlig genomgång av vad migrän är, vem som drabbas och dess behandlingar, därför ger vi ut den här boken, säger Anders Weilandt, vd på Chordate.

Den lilla migränboken är skriven av Kalle Dixelius, författare och journalist som tidigare gett ut två romaner – Toffs bok och Dagen då James McDougal försvann. Han har tidigare arbetat på bland annat Dagens Nyheter och TT Spektra som nöjesreporter och musikkritiker.

Den lilla migränboken finns tillgänglig som PDF-bok utan kostnad på Chordates webbplats och kan beställas som tryckt pocket till självkostnadspris.

Information:
Denna information lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 13 januari 2022 kl. 09:30 CET.

Anders Weilandt, VD
anders.weilandt@chordate.com
Telefon: 0733-87 42 77

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Den-lilla-migranboken.PNG

Om Chordate
Chordate är ett medicintekniskt bolag som under tio år har utvecklat och patenterat och CE-märkt en ny nervmodulerande behandlingsteknik för kronisk nästäppa (rinit) och kronisk migrän. Bolaget säljer sina produkter på utvalda europeiska marknader, Israel samt Saudiarabien. Chordate Medical är noterat på Nordic Growth Market – SME (kortnamn: CMH). Läs mer på www.chordate.com

Fler pressmeddelanden

Vi är ett svenskt medicintekniskt företag som är listat på Nasdaq First North Growth Market.

Chordate har i över tio års tid utvecklat Ozilia® som bygger på Kinetic Oscillation Stimulation, en teknik för att behandla kronisk migrän och kronisk rinit. Vi har patent på Ozilia® i bland annat EU och USA.

Vanliga frågor finns det svar på i vår FAQ, vill du veta mer så hör av dig.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-
bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgivning för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

IR-kontakt