Chordate Medical ingår avtal med tysk specialistklinik

Chordate Medical har ingått avtal med ytterligare en klinik för behandlingsmetoden Ozilia för kronisk migrän. Kunden är en specialistklinik i München som Chordates marknadskonsulter i Tyskland har bearbetat.

– Tyskland är en av Chordates viktigaste marknader och det här visar att vi fortsätter konvertera prospekt till order i landet. Våra marknadsexperter i Tyskland fortsätter arbeta med en rad kontakter från höstens kongresser som har visat intresse för Ozilia, säger Anders Weilandt, vd Chordate.

I november 2023 ingick Chordate Medical avtal med en specialistklinik i Hamburg för Ozilia.

Kronisk migrän i Tyskland
Migrän är en av de vanligaste folksjukdomarna i världen, i Tyskland lider cirka 12,5 miljoner människor av migrän i någon form. Det är ungefär var sjunde tysk. Räknar man globalt handlar det om cirka 1,2 miljarder människor. Mellan 1,5 och 1,8 miljoner tyskar har kronisk migrän. Migrän och huvudvärksvård i landet tillhör de mest välutvecklade i Europa, och marknaden för migränläkemedel är en av de största i världen. Dessa förhållanden var del av anledningen till att Chordate genomförde sin nyligen avslutade kliniska studie i Tyskland.

Fler pressmeddelanden

Vi är ett svenskt medicintekniskt företag som är listat på Nasdaq First North Growth Market.

Chordate har i över tio års tid utvecklat Ozilia® som bygger på Kinetic Oscillation Stimulation, en teknik för att behandla kronisk migrän och kronisk rinit. Vi har patent på Ozilia® i bland annat EU och USA.

Vanliga frågor finns det svar på i vår FAQ, vill du veta mer så hör av dig.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-
bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgivning för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

IR-kontakt