Chordate Medical lanserar Ozilia migrän- och rinitbehandling i Förenade Arabemiraten

Chordate Medical (”Chordate”, ”bolaget”) har kontrakterat MEDSWAN MEDICAL SUPPLIES L.L.C, Dubai som marknadsexpert i Förenade Arabemiraten (UAE) för introduktion av bolagets produkt Ozilia på UAE-marknaden. Som tidigare meddelats avser bolaget exploatera möjligheter i övriga gulfområdet utifrån de tidigare framgångar och erfarenheter som vunnits i Saudiarabien, varför bolaget ser en satsning i UAE som ett logiskt nästa steg.

Medswan ägs och leds av Hanna Hardwick, en svensk arabisktalande affärskvinna med 20 års erfarenhet från ledande sälj- och marknadspositioner inom medtech och pharma i MEA-regionen. Hon har bland annat arbetat för globala företag som Sirtex, Terumo, Fresenius, Hilrom och Siemens.

– Med avstamp i flera viktiga kundkontakter för UAE som vi skapat på senare tidens internationella kongresser breddar vi satsningen på främst kronisk migrän i gulfområdet. Medwan ska nu registrera produkterna vilket uppskattningsvis tar tio veckor, samt parallellt lansera och skapa marknadsaccess för Ozilia. Hanna Hardwick har lång erfarenhet från lämpliga specialistsegment inom medtech, stor vana vid marknadsintroduktioner och ett brett kontaktnät, säger Anders Weilandt, vd Chordate.

– Vårdmarknaden i UAE är nästan helt privat och relativt sett enkel att bearbeta. I dagarna har vi besökt fyra ledande neurologer på lika många sjukhus här i Dubai – det är ingen tvekan om att Ozilia är ett läkemedelsfritt alternativ som läkarna här ser ett stort behov av att ha tillgång till.

Fler pressmeddelanden

Vi är ett svenskt medicintekniskt företag som är listat på Nasdaq First North Growth Market.

Chordate har i över tio års tid utvecklat Ozilia® som bygger på Kinetic Oscillation Stimulation, en teknik för att behandla kronisk migrän och kronisk rinit. Vi har patent på Ozilia® i bland annat EU och USA.

Vanliga frågor finns det svar på i vår FAQ, vill du veta mer så hör av dig.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-
bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgivning för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

IR-kontakt