Chordate Medical öppnar representationskontor i Saudiarabien

Chordate Medical Holding (publ) öppnar via Chordate Medical AB ett representationskontor i Riyadh för att fortsätta växa i Saudiarabien och utöka verksamheten till de andra länderna i GCC (Gulf Cooperation Council). General Manager för kontoret blir Alain Durante som har närmare 20 års erfarenhet av försäljning och marknadsföring inom medicinteknik i Saudiarabien.

– Den pågående implementeringen av försäkringsersättning i Saudiarabien har potential att snabbare leda till motsvarande ersättningskod i övriga länder inom GCC eftersom det finns ett etablerat samarbete mellan dessa. Vi vill så tidigt som möjligt bygga vidare på vår marknadsposition för rinitbehandlingen i Saudiarabien och försöka sprida den till andra länder i närområdet. Saudiarabien står för 55 procent av medtech-marknaden i Gulfregionen enligt externa analyser, så det är naturligt att vi nu etablerar närvaro där, säger Anders Weilandt, vd Chordate Medical.

Saudiarabien är en av de marknader som Chordate Medical har valt ut för att bevisa marknadsmöjligheten med behandlingen K.O.S i syfte att möjliggöra tillväxt samt attrahera köpare av bolaget. I november 2020 godkände privata vårdförsäkringsbolag i Saudiarabien den försäkringskod som kan användas av privata vårdgivare i landet vid behandling med K.O.S för kronisk rinit, och i slutet av 2021 genomfördes den första försäkringsersatta K.O.S-behandlingen i landet.

– Med etableringen av ett representationskontor i Riyadh tar vi nästa steg för att växa ytterligare. Vi ser att vi har samma potential på övriga marknader i GCC, såsom Qatar, Kuwait, Bahrain och Förenade Arabemiraten.

Registreringsprocessen för etablering av representationskontoret är i gång och kan ta upp till ett halvår. Ett sådant kontor har en särordnad form i Saudiarabien eftersom det inte hanterar handel eller transaktioner, och kommer i Chordates fall att bestå av Alain Durante i rollen som General Manager.

– Alain har ansvarat för det hittills framgångsrika arbetet som anställd hos vår distributör Al Mothihel Trading i Jeddah. Alain kommer i sin nya roll att fortsätta arbetet med Al Mothihel men också successivt hitta nya möjligheter för Chordate i regionen, säger Anders Weilandt.

För mer information, vänligen kontakta:
Anders Weilandt, VD
anders.weilandt@chordate.com
Telefon: 0733-87 42 77

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Chordate-Medical-oppnar-representationskontor-i-Saudiarabien.pdf

Om Chordate
Chordate är ett medicintekniskt bolag som under tio år har utvecklat och patenterat och CE-märkt en ny nervmodulerande behandlingsteknik för kronisk nästäppa (rinit) och kronisk migrän. Bolaget säljer sina produkter på utvalda europeiska marknader, Israel samt Saudiarabien. Chordate Medical är noterat på Nasdaq First North Growth Market Stockholm (kortnamn: CMH).
Läs mer på www.chordate.com

Bolagets Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market Stockholm är Vastra Hamnen Corporate Finance AB, +46 40 200 250, ca@vhcorp.se.

Fler pressmeddelanden

Vi är ett svenskt medicintekniskt företag som är listat på Nasdaq First North Growth Market.

Chordate har i över tio års tid utvecklat Ozilia® som bygger på Kinetic Oscillation Stimulation, en teknik för att behandla kronisk migrän och kronisk rinit. Vi har patent på Ozilia® i bland annat EU och USA.

Vanliga frågor finns det svar på i vår FAQ, vill du veta mer så hör av dig.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-
bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgivning för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

IR-kontakt