Ny prövarinitierad studie på kronisk rinit visar positiva resultat med K.O.S-behandling från Chordate

Den prövarinitierade Studien The effect of single kinetic oscillation stimulation treatment on nonallergic rhinitis från Helsingfors Universitet publicerades i mars 2023 och resultatet visar att Chordates K.O.S-behandling ger patienter med icke-allergisk rinit en subjektiv symtomförbättring under minst 1 år, vilket kan minska behovet av invasiva behandlingsmetoder.

– Detta är ytterligare en prövarinitierad studie som helt oberoende från Chordate visar på goda resultat ett år efter rinitbehandling med K.O.S. Studieresultatet visar att K.O.S gav signifikant minskade symtom för en betydande del av de 49 patienter som deltog i studien. Det är givetvis ytterligare ett viktigt kvitto på att behandlingen kan hjälpa många människor runt om i världen som lider av kronisk rinit, säger Anders Weilandt, vd Chordate.

Studien publicerades i den vetenskapliga tidskriften Laryngoscope Investigative Otolaryngology och är den fjärde publikationen i författaren Sara Sainios doktorsavhandling; Efficacy and Safety of Novel Medical Devices in Rhinology.

Läs mer om samtliga genomförda, pågående och planerade studier på K.O.S-behandlingen

Fler pressmeddelanden

Vi är ett svenskt medicintekniskt företag som är listat på Nasdaq First North Growth Market.

Chordate har i över tio års tid utvecklat Ozilia® som bygger på Kinetic Oscillation Stimulation, en teknik för att behandla kronisk migrän och kronisk rinit. Vi har patent på Ozilia® i bland annat EU och USA.

Vanliga frågor finns det svar på i vår FAQ, vill du veta mer så hör av dig.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-
bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgivning för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

IR-kontakt