Rinit

Kronisk nästäppa, rinit, kan förorsakas av överdriven och långvarig användning av nässpray, men kan också uppstå utan att det går att förklara. Patienter med kronisk rinit har oftast svårt att andas genom näsan, upplever ett motstånd när man pratar eller vid fysisk ansträngning, och har nedsatt sömnkvalitet . Om orsaken inte är allergisk har det inte funnits någon behandling – förrän nu. Chordates Ozilia® Migraine-behandling ger påtaglig lindring till över hälften av alla patienter med kronisk rinit. Behandlingen är redan nu tillgänglig för försäljning i EU, Israel och Saudiarabien.

Vad säger expertisen?

Patienter som svarar på behandlingen upplever en mycket högre livskvalitet.

doktor-bengt-pergel

Bengt Pergel, ÖNH-kirurg

– När patienter kommer till mig är de många gånger desperata efter att ha lidit av nästäppa en längre tid. När de tidigare har sökt medicinsk hjälp, har de fått många olika behandlingar men ingen har hjälpt mot deras icke-allergiska nästäppa, säger öron-, näsa-, halskirurgen Bengt Pergel, som har lång erfarenhet av patienter med kronisk nästäppa och av Ozilia® Migraine-behandlingen.

– Många patienter upplever en förbättring av symtomen med en gång efter Ozilia® Migraine-behandlingen. För andra kan det ta några dagar innan det blir någon effekt. Behandlingen är enkel och smärtfri för patienten. De flesta uppger endast att det känns lite konstigt i näsan under behandlingen.

Bengt Pergel understryker att det är viktigt att patienter genomgår en grundlig undersökning innan de behandlas, för att säkerställa att deras symtom är korrekt diagnostiserade.

– De patienter som svarar på behandlingen upplever en mycket högre livskvalitet. Näsan börjar fungera normalt igen och bidrar till bättre sömnkvalitet. Jag har sett patienter som fortfarande har effekt från behandlingen sexton månader efteråt.

– Det rekommenderas att patienten får två Ozilia® Migraine-behandlingar med ungefär en månads mellanrum. Patienter som svarar på behandlingen känner en förbättring efter den första behandlingen och vissa känner att de inte behöver fler. Men en majoritet beslutar sig för att genomgå även den andra behandlingen. De uppger en signifikant förbättring av sina symtom och att effekten även sitter i längre efter den andra behandlingen. Detta är en enkel, kostnadseffektiv och skonsam medicinsk behandling, säger Bengt Pergel.

För frågor om Chordates aktiekurs eller andra investeringsrelaterade ämnen, vänligen se om svaret finns här.

För frågor om Ozilia®-behandlingens medicinska effekter, vänligen se om svaret finns här.

För att komma i kontakt med Chordate gällande andra frågor, använd formuläret här bredvid. Vi gör vårt bästa för att svara så snabbt som möjligt.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgiving för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Informationen hanteras enligt vår integritetspolicy