Så används K.O.S

Kinetic Oscillation Stimulation, förkortat K.O.S, är ett smärtfritt och effektivt sätt att behandla kronisk rinit. Samma behandling har även visat sig effektiv mot kronisk migrän. Detta är nu föremål för en större studie, där de sista patienterna slutförde sin behandling i juli 2022. Ett manuskript till en vetenskaplig artikel kommer att lämnas in för publicering tidigast i slutet av oktober 2022. 

Så fungerar behandlingen

K.O.S-behandlingen tar sammanlagt cirka 20 minuter att utföra och kan genomföras av antingen läkare eller sjuksköterska. Systemet består av en kateter som kopplas till en kontrollenhet som är utrustad med touch-screen. På katetern monteras en ballong, som förs upp i patientens näshåla och blåses upp. Med hjälp av kontrollenheten påbörjas sedan en kinetisk oscillerande stimulation i en bestämd frekvens. Efter cirka tio minuter visar kontrollenheten att behandlingen är slutförd för ena näsborren. Därefter behandlas andra näsborren på samma sätt.

Ingen smärta

För patientens bekvämlighet, samt för att hålla katetern i rätt läge under hela behandlingen, rekommenderas att man använder ett huvudband under behandlingen. Detta gör det enklare för den ansvariga läkaren eller sjuksköterskan att hålla katetern på plats, samt mer skonsamt för patienten. Behandlingen kan upplevas som lite obehaglig, men är i det närmaste helt smärtfri. Effekten av behandlingen är omedelbar, men full effekt uppnås efter cirka en dag. Den bör sedan upprepas en till två gånger per år för att effekten inte ska klinga av.

Ballongen blåses upp med luft och en kinetisk oscillerande stimulation börjar automatiskt. När första näshålan är behandlad, visar kontrollenheten instruktioner för att påbörja behandlingen av den andra näshålan.

För frågor om Chordates aktiekurs eller andra investeringsrelaterade ämnen, vänligen se om svaret finns här.

För frågor om K.O.S-behandlingens medicinska effekter, vänligen se om svaret finns här.

För att komma i kontakt med Chordate gällande andra frågor, använd formuläret här bredvid. Vi gör vårt bästa för att svara så snabbt som möjligt.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgiving för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

Kontakta oss

Informationen hanteras enligt vår integritetspolicy