Chordate bygger grunden för en lyckad exit – summering av höstens nyheter från Chordate

I och med positiva studieresultat från migränstudien PM007 och med 71 patent i 26 länder arbetar nu Chordate fokuserat på att bygga proof-of-concept och introducera K.O.S-behandlingen på utvalda marknader internationellt. Här är några av höstens nyheter om senaste tidens framgångar.

Banbrytande resultat från patientstudie

Den 3 november meddelande Chordate att slutanalysen av data bekräftar de statistiskt signifikanta resultaten från subgruppsanalysen. En stor framgång för bolaget.

”Det här är kolossalt stort för oss. Nu är vi i ett läge där vi fått bekräftelse på det vi jobbat för i så många år”, säger vd Anders Weilandt i en intervju med nyhetstjänsten Biostock.

Resultaten öppnar upp vägen för planerad exit, där bolaget nu har en solid plattform för marknadsföring och försäljning, Anders i intervju med Biostock.

”Vårt mål från början var att bevisa att ett medtech-alternativ för migränvård, vid sidan om läkemedel, är effektivt. Det målet är nu uppfyllt”, säger Anders Weilandt i en intervju med Analyst Group.

Chordate presenterar Q3-rapport och vägen framåt

I samband med att Chordate 18 november offentliggjorde delårsrapporten för juli-september 2022 deltog vd Anders Weilandt i en webbsänd konferens. Under presentationen talade Anders om rapporten och senaste tidens framgångar samt den kommande företrädesemissionen.

Analyst Group kommenterar Q3-rapporten: ”Chordates strategi nu är att påvisa en tydlig marknadspenetration av K.O.S-behandlingen för kronisk migrän på utvalda marknader som ett led i att bereda en framgångsrik försäljning av bolaget till en internationell aktör inom medtech- och pharma-branschen, eller annan finansiell tagare. Givet att Chordate lyckas påvisa detta ökar sannolikheten för dels ett ökat intresse från potentiella uppköpare, dels att en affär skulle kunna gå i mål.”

Genomför företrädesemission

Chordate planerar genomföra en emission av aktier med företrädesrätt för Bolagets aktieägare om cirka 51,3 MSEK. Teckningsperioden pågår mellan 22 december 2022 till 9 januari 2023.

Nyhetstjänsten Biostock intervjuar Anders Weilandt i samband med Q3-rapporten, där Anders även kommenterar den planerade företrädesemissionen, som har målet att stärka kassan inför exit: ”Att dels få först subgruppsresultaten och därefter analysen av hela studiematerialet som bekräftelse på så många års hårt arbete, slår det mesta bolaget har upplevt. Hela projektet Chordate har nu blivit ’avriskat’ ner till en helt ny och mycket mera komfortabel nivå.”

Besökta kongresser och konferenser under hösten

Chordate och Anders Weilandt har under hösten besökt flera större kongresser och event, för att nätverka och träffa framstående kliniker och forskare från Europa och övriga världen.

I oktober ställde Chordate ut på den internationella konferensen International Headache Symposium in Israel, IHSI 2022 och deltog  på en vetenskaplig smärtkongress i Tyskland. Samma månad presenterade Chordates distributör Vedise K.O.S-behandlingen på det nationella symposiet ”Hälsa: Innovation i människans tjänst” i Rom, Italien. I början av november ställde bolaget också ut på den årliga konferensen Neurologdagarna 2022 i Helsingfors.

Fler nyheter

För frågor om Chordates aktiekurs eller andra investeringsrelaterade ämnen, vänligen se om svaret finns här.

För frågor om Ozilia®-behandlingens medicinska effekter, vänligen se om svaret finns här.

För att komma i kontakt med Chordate gällande andra frågor, använd formuläret här bredvid. Vi gör vårt bästa för att svara så snabbt som möjligt.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgiving för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Informationen hanteras enligt vår integritetspolicy