Marknaden för rinit

Uppskattningsvis upplever cirka 1,3 procent av befolkningen att kronisk nästäppa (rinit) är så negativt för livskvaliteten att man vill ha hjälp. De drabbade har ofta andningssvårigheter vilket leder till ytterligare besvär som muntorrhet, snarkningar och nedsatt talförmåga. Symptomen uppfattas ofta som vanliga men kroniska förkylningar.

Värdefullt alternativ

Rinitpatienter hanteras normalt i primärvården och på öron-näsa-halskliniker (ÖNH), remitterade till specialist. De behandlingsalternativ som finns idag är dels vanliga avsvällande nässprejer, dels ganska avancerade kirurgiska ingrepp. Inga alternativ är fria från risker och långvarigt sprejande kan ofta orsaka ett oönskat läkemedelsberoende. Vården saknar helt enkelt vettiga förebyggande alternativ. Ozilia® Migraine-behandlingen har i studier visat sig vara ett värdefullt alternativ som har få eller inga oväntade bieffekter.

Stor potential

Vår behandling för nästäppa är CE-märkt och godkänd för försäljning. Cirka 2,5 miljoner personer är presumtiva patienter för Chordate på dessa marknader.

Under 2020 publicerades en studie från Amsterdams universitet som analyserade datamaterialet från en äldre studie från 2013-14. Man kom där fram till att Ozilia® -behandlingen har en signifikant bättre effekt än placebo. Detta styrker vår uppfattning att marknaden för Ozilia® har stor potential.

För frågor om Chordates aktiekurs eller andra investeringsrelaterade ämnen, vänligen se om svaret finns här.

För frågor om Ozilia®-behandlingens medicinska effekter, vänligen se om svaret finns här.

För att komma i kontakt med Chordate gällande andra frågor, använd formuläret här bredvid. Vi gör vårt bästa för att svara så snabbt som möjligt.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgiving för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Informationen hanteras enligt vår integritetspolicy