Neuromodulation

Neuromodulation kan definieras som “en förändring av av nervaktiviteten genom riktade stimuli mot specifika neurologiska områden i kroppen”. Chordates behandling Ozilia® bygger på Kinetic Oscillation Stimulation, en teknik som använder sig av vibrationer för att stimulera nerverna i näsans slemhinnor. Andra sätt att stimulera nerverna är genom magnetfält, elektricitet eller mediciner.

Stark tillväxt

Neuromodulation använder sig av kroppens naturliga biologiska respons vid stimulering av nervceller. Idag används olika former av neuromodulation mot en lång rad symtom, bland annat kronisk smärta, hörselnedsättning, neurologiska sjukdomar, urinvägs- och magåkommor samt psykisk ohälsa.

Marknaden för neurostimulation är under stark tillväxt och forskningen gör hela tiden nya framsteg. Under 2018 beräknades den sammanlagda marknaden för neuromodulation uppgå till 65,7 miljarder SEK. År 2024 uppskattas marknaden ha växt till 133,3 miljarder kronor.

Kronisk smärta

Den största marknadsandelen utgörs av neurostimulation mot kronisk smärta av olika slag. 2018 stod smärtbehandling för 54 procent av den totala marknaden för neurostimulation , vilket motsvarade cirka 35,7 miljarder SEK. Smärtsegmentet väntas växa med cirka 8 procent per år, vilket innebär en marknadsandel på 57 miljarder kronor år 2024. Chordates Ozilia® Migraine kan räknas till smärtsegmentet.

Olika produktsegment

Produkter för nervstimulering delas in i implantat som opereras in i kroppen och icke-implantat som används utanpå kroppen, oftast för temporärt bruk. Även om Ozilia® används i näsborrarna så räknas den som minimalt invasiv och för temporärt externt bruk. Cirka 90% av försäljningen av medicintekniska produkter för neurostimulation är implantat, och resten olika externa stimulatorer.

För frågor om Chordates aktiekurs eller andra investeringsrelaterade ämnen, vänligen se om svaret finns här.

För frågor om Ozilia®-behandlingens medicinska effekter, vänligen se om svaret finns här.

För att komma i kontakt med Chordate gällande andra frågor, använd formuläret här bredvid. Vi gör vårt bästa för att svara så snabbt som möjligt.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgiving för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Informationen hanteras enligt vår integritetspolicy