Vår historia

Vår affärsidé är att hjälpa människor med kroniska tillstånd och sjukdomar med hjälp av en patenterad behandlingsmetod som varken är kirurgisk eller läkemedelsbaserad. Behandlingen kallas Ozilia® och bygger på tekniken Kinetic Oscillation Stimulation.

Idag fokuserar vi på dels kronisk nästäppa (rinit) som påverkar ca 1,3 procent av världens befolkning, och dels kronisk migrän som drabbar 1,4-2,2 procent av populationen med svår och frekvent huvudvärk.

Internationell etablering

Ozilia® är ett produktsystem för nervstimulerande behandling med långtidsverkan, som modulerar det autonoma nervsystemets funktion. Rinitbehandlingen är CE-märkt och under försäljning inom EU, migränbehandlingen CE-märktes i maj 2021 baserat på data från en interimanalys, och är för närvarande under lansering.

Vi vill etablera vår teknologi på den internationella marknaden för neuromodulation. Vi säljer vårt produktsystem och våra behandlingar via distributörer till kliniker och sjukhus, som i sin tur behandlar patienterna.

november 2022 presenterades resultaten från en klinisk analys, som visar att Ozilia®-behandlingens effekt är statistiskt signifikant, och vetenskapligt bevisat ett likvärdigt alternativ till andra migränbehandlingsmetoder på marknaden. Resultaten ger stöd till Chordates marknadsaktiviteter.  

Handlas på Nasdaq First North Growth Market

Idag har bolaget tre anställda, stöttade av en handfull expertkonsulter, med stor samlad erfarenhet av medicinteknisk produktutveckling, internationell marknadsetablering, och klinisk studieverksamhet. Inriktningen på verksamheten är helt fokuserad på försäljning på ett fåtal utvalda marknader och genomförandet av de två pågående studierna.

Chordate Medical AB, koncernens rörelsedrivande del, är ett helägt dotterbolag till Chordate Medical Holding AB (Publ) som noterades på Nordic Growth Market-SME den 8 mars 2017 och sedan 15 februari 2022 handlas aktien på Nasdaq First North Growth Market.

Företaget är baserat i Kista, utanför Stockholm.

För frågor om Chordates aktiekurs eller andra investeringsrelaterade ämnen, vänligen se om svaret finns här.

För frågor om Ozilia®-behandlingens medicinska effekter, vänligen se om svaret finns här.

För att komma i kontakt med Chordate gällande andra frågor, använd formuläret här bredvid. Vi gör vårt bästa för att svara så snabbt som möjligt.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgiving för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Informationen hanteras enligt vår integritetspolicy