Chordate får en första order från Kina värd 167 000 SEK, nytt avtal med Nanos förhandlas

Chordate får en första order från Kina värd 167 000 SEK, nytt avtal med Nanos förhandlas

Chordate Medical Holding AB (publ) (”Chordate”) har mottagit en förbetald order på två K.O.S-maskiner av den nya generationen, för omgående leverans till Changyong Medical Technology Co. Ltd, det joint venture-bolag som samägs med Nanos Medical (Shanghai) Ltd. K.O.S-maskinerna ska användas i arbetet att få ett marknadstillstånd på plats för Chordates teknologi för rinitbehandling på den kinesiska marknaden. Ett nytt joint venture-avtal förhandlas för närvarande med Nanos, vilket väntas vara klart inom kort.

Chordate och det kinesiska bolaget Nanos Medical inledde ett joint venture 2018 och bildade då ett samägt bolag i Shanghai med avsikten att marknadsföra K.O.S-teknologin på den kinesiska marknaden. Nanos Medical äger 2/3 i detta bolag och är den part som finansierar marknadsföring och försäljning, Chordate ska för sin 1/3 tillföra de kinesiska patenten när produktregistrering finns på plats. Efter att covid-pandemin hindrat alla icke prioriterade kliniska studier i Kina, ett stopp för nya produktregistreringar innan landets nya lagstiftning för medicinteknik trädde i kraft vid årsskiftet 2021, samt att Chordates nya behandlingsenhet påkallade omstart av registreringsprocessen, har Nanos Medical nu återstartat initiativet att påbörja marknadsföringen av K.O.S. Den nu förbetalda ordern avser två K.O.S-maskiner till ett värde av 167 000 SEK. Utrustningen är nödvändig för att genomföra den tillståndsprocess som myndigheterna kräver för att marknadsföra K.O.S-behandlingen. Nanos bedömer att tillståndsprocessen bör kunna vara genomförd inom 15 månader.

Ett nytt avtal som reglerar samarbetet för det gemensamägda bolaget Changyong Medical Technology Co. håller på att slutförhandlas, och bedöms kunna presenteras för marknaden i närtid.

 – Den här ordern ser jag som ett kvitto på att vår samarbetspartner och den kinesiska marknaden har hanterat pandemisituationen väl, samt att vi har en kapitalstark partner som investerar i K.O.S-behandlingen.

– Projektet att få access till den kinesiska marknaden är uppenbart kraftigt fördröjt jämfört med den ursprungliga planen. Jag konstaterar dock att orsakerna till detta till stor del ligger utanför parternas kontroll. Därför är det extra glädjande att processen nu accelererar igen, säger Anders Weilandt, vd Chordate.

Chordate Medical har utvecklat en CE-märkt behandlingsmetod som kallas Kinetic Oscillation Stimulation (K.O.S) för behandling av kronisk rinit (nästäppa) och kronisk migrän. Produktsystemet säljs idag via distributörer i Norden, Italien och Saudiarabien till kliniker och sjukhus som i sin tur behandlar patienterna.

Fler nyheter

För frågor om Chordates aktiekurs eller andra investeringsrelaterade ämnen, vänligen se om svaret finns här.

För frågor om Ozilia®-behandlingens medicinska effekter, vänligen se om svaret finns här.

För att komma i kontakt med Chordate gällande andra frågor, använd formuläret här bredvid. Vi gör vårt bästa för att svara så snabbt som möjligt.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgiving för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Informationen hanteras enligt vår integritetspolicy