Chordates migränstudie presenteras på huvudvärkskongress i Berlin

Efter att resultaten från Chordate Medicals migränstudie PM007 presenterades för första gången på American Headache Society Scientific Meeting, kommer medförfattaren dr Charly Gaul från Headache Center Frankfurt presentera studien på The German Migraine and Headache Societys kongress i Berlin 30 juni. Chordate Medicals Clinical Research & Medical Director Jan Hermansson kommer vara på plats i Berlin där bolaget ställer ut tillsammans med den tyska marknadspartnern MTIGER GmbH.

– Intresset för studien och dess resultat är stort inom migränområdet och det är en bra möjlighet för oss att informera om K.O.S som behandlingsmetod. Tyskland är en av bolagets prioriterade marknader och vår samarbetspartner MTIGER GmbH har kommit en bra bit på vägen med arbetet att introducera K.O.S-behandlingen till marknad- och opinionsledande neurologer i landet, säger Anders Weilandt, vd Chordate.

The German Migraine and Headache Society (DMKG) grundades 1979 av en grupp forskare och har idag mer än 450 medlemmar, främst neurologer, anestesiläkare och allmänläkare, samt psykologer och farmakologer. Ett av organisationens syften är att Förbättra behandlingsmöjligheter för patienter med akut och kronisk huvudvärk.

Fler pressmeddelanden

Vi är ett svenskt medicintekniskt företag som är listat på Nasdaq First North Growth Market.

Chordate har i över tio års tid utvecklat Ozilia® som bygger på Kinetic Oscillation Stimulation, en teknik för att behandla kronisk migrän och kronisk rinit. Vi har patent på Ozilia® i bland annat EU och USA.

Vanliga frågor finns det svar på i vår FAQ, vill du veta mer så hör av dig.

Vänligen notera att MAR reglerna (marknadsmiss-
bruksförordningen) förhindrar oss att lämna uppgifter till enskilda frågeställare om sådant som rör aktien, aktiekursen, ekonomi och finanser, kommersiella och vetenskapliga aktiviteter och annan information som kan tänkas vara kurspåverkande. Vi hänvisar generellt till bolagets publika informationsgivning för den typen av frågor, varför inkommande mail med sådana frågor inte heller kommer att besvaras enskilt. 

IR-kontakt